Казна за „Сафари“… Циркузантите во напад

Си имаме доволно циркузанти, нам циркус не ни треба.

Македонија е земја во која за разлика од турбофолкерите и турските серии, циркусите не се добродојдени. Сакам да напоменам дека циркусот е уметност, признаена од целиот цивилизиран свет, за разлика од „уметноста“ која ни ја набиваат во главата разни таму селанки што се пумпаат за пари со кој што ќе начекат и наместо курви себе си се нарекуваат естрадни уметнички. Да ви ја ебам уметноста… Ама не сте вие криви… Криви се тие како оној сељакот од Мјузик Ајдол што копаше приватно бунари со тетин му…

Од Анима мунди со пена по устите се фалат дека циркусот Сафари бил казнет. Браво!!! Само напред. Казни за нештата што не доближуваат до нормалниот свет и награди за сељанијата и малограѓанштината. Јас за разлика од таквиот тип на организации каква што е горенаведената не се гребам за пари од ЕУ со леви идеи за заштита на џукелите што серат и шират зарази низ метрополава… Ако некој сумња дека ме плаќаат од Сафари за да им го белам образот и да им ги голицкам мадињава исто така е во тотална заблуда. Онака ко еден обичен човек сакам да се побунам. Зарем не заслужува Македонија да има циркус. Зарем децава не ја заслужуваат таа забава. Каква забава бе… Боље да растат како дебили пред телевизорот чекајќи господин Мемик и ѓоспоѓа Ефтелија да ги зацврстат добрососедските односи помеѓу Грција и Турција со едно granny дупење за манијаци.

Ало, љубителиве… Однесете си го дома, па ќе симнам капа.

Јас искрено им се чудам на тие од Анима Мунди. Кога веќе се толку загрижени за животните и лапаат европски пари, зошто не организираат една тура низ скопскиве паркови. Да земаат по едно лопатче и по една кесичка и нема да е лошо да ги подсоберат кучешките гомца кои го украсуваат токму местото каде што играат нашите деца. Деца ли… Ма кој ги „врти“ децава, му се радувале на циркусот… Големи јајца. Ете така ти е боље, казна за циркусот, завршена работа за мунди и заслужена следната транша од европски пари за чување на кучешки газиња.

На хуманитарциве од Анима мунди би им препорачал да покажат малку сенз и за реалните проблеми на нормалниот човек. Например би можеле освен со јадењето гомна за кучиња и мачиња да донираат за да се излечи некое дете. Можда донирале, ама не се пофалиле, ако е така секоја чест. За останатото како што напишав  и погоре во текстот, да земаат по едно лопатче и да чистат низ парковите.

После казната за Сафари, тешко дека кај нас ќе дојде некој друг циркус. Ќе си останеме со празни очи и со циркузанти на сцената. Циркузанти кои едвај чекаат некое куче или маче да прдне па тие да се испосерат. Ама ако, нам циркус не ни треба… Нам ни е доволен фактот дека кај нас ако некој ги мачи животните го казнуваат, а ако некој го труе народот со кич и странска пропаганда го наградуваат.

Боље турбофолк него циркус!!!

Утре кога некој нормален човек биде каснат од куче, се прашувам во каков животински г’з ќе се пикнат љубетилите на кучиња и мачиња од срам. Тогаш анонимусот нема ни да биде спомнат… Човек е… Можел да избега… Абе сите можеме да избегаме ама на кого да ја оставиме државава… Јас не би ја оставил на багра која се радува кога некој циркус е казнет и молчи како случајно исплескана средношколка на матурска, кога се работи за навистина реални проблеми, кои навистина го интересираат нормалниот човек.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s